Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Életpályamodell megint - a fiatal könyvtárosok még nem jutottak szóhóz

Fennállásának ötvenedik évfordulóját ünnepelte kedden a Magyar Könyvtárosok Egyesületének Somogy Megyei Szervezete (MKE SMSZ) a Takáts Gyula Könyvtárban. Az alkalomból szakmai napot szerveztek, melyen az évtizedek óta eredményesen dolgozó somogyi könyvtárosokat elismeréssel köszöntötték. Érdekvédelmi feladatai mellett életpályamodellt dolgozott ki az MKE, mely segíthetne pályán tartani a fiatalokat, akikre nagy szükség is van, hiszen az elkövetkező években többen is nyugdíjba vonulhatnak.
- Pintérné Kék Krisztina: Sok fiatal könyvtárost képeztünk ki, de több tehetségünk elmegy a megyéből más cégekhez, nagyobb könyvtárakba Budapestre. Alacsonyak a bérek, a fiatalokat nagyon nehéz a könyvtári szakterületen megtartani - hangsúlyozta.
- Barátné Hajdu Ágnes: ... az életpályamodellel rendelkező szakmák elszívó ereje miatt komoly munkaerőgondok is jelentkeztek a könyvtári szakterületen, a könyvtárosképző helyek száma is csökkent, s jelentős mértékű nyugdíjba vonuló réteggel kell számolni egy-két éven belül. Új stratégiája született az egyesületnek a 2016-2021-es időszakra vonatkozóan, állást foglaltak a bérek tekintetében, életpályamodellt alkottak meg, melynek bevezetését szeretnék. Ami pedig hasonló a pedagógusokéhoz, mely Barátné Hajdu Ágnes szerint a fiatalokat is visszahozhatná a pályára.

Régebbi hírforrás(ok): KIT-hírek az életpálya-modellel kapcsolatban: link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról