Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Életveszélyes könyvek könyvtáraknak

Akár életveszélyt is okozhat két, gombákkal kapcsolatos szombathelyi kiadvány. A kötetek egyik szerzője szerint a technikailag minősíthetetlen színvonalú fotók alapján lehetetlen beazonosítani a bemutatott gombákat. A gombaszakértő, Zagyva Tibor elmondta: a két kiadvány -- a Gombászok kézikönyve és a Gombakatalógus -- még tavaly, egy pályázat által támogatott program keretében jelent meg. Az összesen 13 milliós összköltségvetésű projektnek csak egy része volt a kötetek megjelentetése, önmagában erre 1,2 millió forint állt rendelkezésre, csakhogy a kiadványok a legkevésbé sem elfogadhatóak. Zagyva Tibor szerint gyanítható, hogy még csak nem is nyomdában készültek. A fotókon ábrázolt gombák színe torz, a mikológus úgy vélte: ezek alapján lehetetlen egy adott fajt helyesen beazonosítani. A köteteket főként könyvtáraknak, iskoláknak szánták, de arról nincs információja, hogy hazánkban hova jutottak el a könyvek, elvileg az egész országban bárhol fellelhetők. - F: jan. 27.

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról