Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Elhagyatott titokzatos könyvtárra bukkantak Magyarország szívében

Magyarország tele van szebbnél szebb helyekkel és a gazdag történelmi múltunk miatt egészen elképesztő épületekkel lehet találkozni. Sok egyéb remek lehetősége mellett hazánk egy hobbi űzésére kifejezetten alkalmas: ez pedig az Urbex. Igen nagy népszerűségnek örvendő időtöltésről van szó, amelynek megvannak a maga írott és íratlan szabályai, ezek bármelyikének megszegése a közösségből való kizárást vonja maga után. Az egyik ilyen, hogy akármennyire is csábító, a helyszínekről semmit sem szabad elvinni és a felfedezett helyszínek pontos helyét és koordinátáit nem szabad felfedni.

Most egy újabb különleges helyszínről kerültek fel felvételek az internetre, mely szintén Magyarország egy titokzatos részén van. A pontos címet természetesen most sem tudjuk, de a felvétel felrobbantotta az közösségi oldalakat. Egy elhagyatott könyvtár és annak teljes berendezése van a fotókon: a látvány pedig szívszorító. A földön több száz, vagy ezernyi darab tudástól duzzadó tárgy van szétszórva. Könyvek és folyóiratok borítják a padlót, az ember szíve pedig összeszorul a látványtól.

(Mint később kiderült, a helyszín az Inotai Hűerőmű irodaépülete.)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról