Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Elismerés együttműködésért és szolgáltatásbővítésért

24. számunkban már beszámoltunk az amerikai Év könyvtára díj átadásáról. Most az egyik nyertesről szólunk bővebben: A Connecticut állambeli Hartford város közkönyvtára (link elismerésének több oka is van. Eredményesen szervezi a különböző civil szervezetek és iskolák együttműködését, bővíti -- időben - is szolgáltatásait (például egyik fiókja éjjel is nyitva tart, s ugyanakkor a hét minden napjának minden órájában tájékoztató könyvtáros várja az érdeklődőket). A könyvtár bővítésére az önkormányzat 50 millió USD-t áldoz (a keret előteremtését kötvény kibocsátásával oldják meg, az erről szóló népszavazás 90%-os támogatásteredményezett): az újonnan létrehozandó könyvtári alapterület mintegy 4000 m2 lesz. (A 125 ezres város nevezetes lakója volt Mark Twain, illetve a XIX. század 70-es éveiben H. Beecher-Stowe, a Tamás bátya kunyhója című, a rabszolgaság eltörléséért íródott, lenyűgöző hatást kiváltó regény szerzője.)

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról