Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Elkészült a tatabányai könyvtár - éjjel-nappal nyitva fog tartani

Tudástoronnyal és beltéri fával létesült több ezer négyzetméteres könyvtár Tatabányán.
A közel 3400 négyzetméteres tatabányai Megyei és Városi Könyvtár link a város főterén, a vasútállomás, az Árpád Gimnázium, és a Városháza közötti területen helyezkedik el. A projekt eredetileg felújításként kezdődött el, azonban a munkálatok során több statikai probléma is felszínre került, melyeket szintén orvosolni kellett.
"A létesítmény mintegy 3 milliárdnyi önkormányzati forrásból valósult meg, mely több fővállalkozói szerződéses összegből tevődik össze" - nyilatkozta lapunknak a Laterex Építő Zrt. szakembere. A Laterex és konzorciumi partnere, az EP Konstruktív Kft. által közösen elvégzett munkarész megközelítőleg 1,6 milliárd forintnyi összeget tesz ki.
A beruházás szükségessé vált, mivel a jelenlegi területen a régi könyvtárépület 1964-ben épült, melyet utoljára az 1980-as években bővítettek, újítottak fel.
A korábbi 1500 négyzetméter alapterületű könyvtárépület sem méretében, sem állagában nem tudta már tökéletesen kiszolgálni feladatát. Többek között ezért is volt szükség korszerűsítésre és bővítésre.
Az olvasótér közepén, felül, egy piramis alakú bevilágító került beépítésre fényt adva az olvasótérnek és az alatta elhelyezkedő beltéri fának, mely a könyvtár "zöld" jellegét hivatott szimbolizálni.
Az épület sarok részén egy úgynevezett tudástorony jött létre, mely a gazdasági- és a kiszolgáló részt takarja. Itt kerültek elhelyezésre az irodák mellett a könyvraktárak, melyeket a szokásostól eltérően az épület felső területén alakítottak ki, ezzel is nagyobb feladatot adva a statikus tervezőknek és a szerkezetépítőknek. A torony érdekes esti világítása a tudás misztériumát sejteti.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról