Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Elkészült az OSZK Archivális Raktára Piliscsabán

Hamarosan felavatják az Országos Széchenyi Könyvtár Archivális Raktárát Piliscsabán. A Turi Attila és a TSPC tervei alapján megvalósult, könyvet formázó épület központi eleme a falevél erezetét formázó perforált záróelem, de szimbolikájában szerepet kap a fafeldolgozás folyamata, a modern nyomtatás és a makoveczi örökség is.
"A könyv pótolhatatlan kultúrahordozó tárgy, minden ország kötelessége saját magának és a világnak megőrizni írott/nyomtatott kultúráját. A nyomtatott termékek - könyvek, újságok, kiadványok, iratok - megőrzése kultúra megtartó tett, melyre törvény is kötelez." A tervezők szerint ez volt a kiindulópontja az Országos Széchenyi Könyvtár Piliscsabán nemrégiben átadott archivális raktárának.

Az épületet Hadházi Ákos országgyűlési képviselő is megtekintette. Blogjában írta: "Elmentem Piliscsaba szélére, hogy megmutassam ezt a csodát Önöknek, hogy örüljünk közösen! ELKÉSZÜLT A 18 MILLIÁRDOS (!) CIFRA RAKTÁR AZ ERDŐBEN. A giccses, méregdrága vörösréz lemezekkel (!) borított épületet MÉSZÁROS LŐRINC FIÁNAK CÉGE TERVEZTE, EGY MÁSIK CÉGE PEDIG ÉPÍTETTE. (Pontosabban mindkettőt konzorciumban, lehet, hogy ők csak a pénz felvételében segítettek) ..." Videóval: link

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról