Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Ellátás receptre -- könyvtári asszisztálással is?

A lakosság elöregedésével párhuzamosan egyre többen vehetik igénybe az otthoni ellátást, amelynek finanszírozásához az egészségbiztosító és a magánpénztárak is segítséget nyújtanak.
-- A könyvtárhasználók második legnagyobb csoportját jelentő idősek tábora növekszik, ami jó esetben a könyvtárak szolgáltatáspolitikájára, állományszerkezetére, szolgáltatásstruktúrájára is kihat. Ezért -- párhuzamosan a cikkben említett szolgáltatásokkal -- a könyvtár jó eséllyel kapcsolódhat be az időskorúaknak nyújtott egészségügyi, mentálhigiénés, rekreációs szolgáltatások információs szempontú támogatásába. Pl.: a betegellátóval való könyvkiszállítói együttműködés, új könyvlerakatok szociális otthonokban, időskorúaknak szolgáló speciális, könyvtáron belüli gyűjtemények stb. (MG)

Régebbi hírforrás(ok): Figyelő, link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról