Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Élmény a tananyaghoz és közösségi alkotói tér a békéscsabai közkönyvtárban

Mintegy 287 millió forintból természettudományi élménypedagógiai központot alakítanak ki a Békés Megyei Könyvtárban - mondta Rakonczás Szilvia intézményigazgató kedden az MTI-nek.
Kifejtette, az európai uniós Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) pályázatán nyerték el a forrást az Életfa Alapítvánnyal közösen.
A projekt során a megyei könyvtár békéscsabai épületén belül kialakítanak egy természettudományi élménypedagógiai központot, ahova beszereznek egyebek mellett 3D-s lézernyomtatót, lézervágót, robotikai eszközöket, mikrokontrollereket.
A szerződésben azt vállalták, hogy 2023-ig mindenképp fenntartják a központot és legalább ötezer diák vehet részt az élménypedagógiai foglalkozásokon. "A cél az, hogy amit a gyerekek megtanulnak az iskolában, azt a gyakorlatban ki is próbálhassák, ha van valamilyen projektötletük, például szeretnének önműködő robotot vagy egy öntözőrendszert gyártani, azt itt ténylegesen megtehessék" - mondta az igazgató.
Szeretnék, ha a központ önfenntartó lenne, ezért más oktatási intézményeknek, kezdő vállalkozásoknak is lehetővé tennék a használatát - húzta alá. Magyarországon jelenleg nem sok hasonló közösségi alkotótér működik, Nagykovácsiban évek óta van egy, emellett Székesfehérváron és Tatabányán terveznek létrehozni ilyet - közölte az intézményvezető.
"Például eljön egy kismama, a gyerekjárókába le tudja tenni a gyereket, megtanul mondjuk egy ruhát varrni a csecsemőnek könyvekből vagy az internetről, és meg is tudja varrni a ruhát, mert varrógép is lesz" - magyarázta.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról