Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Élményalapú könyvtár a Szolnok Campuson

Új könyvtári egységet nyitott a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár (DEENK) a DE Szolnok Campuson. A DEENK a megújult oktatási kínálathoz igazította az új könyvtári tér kínálatát és a helyiség kialakítását is. Az újonnan megnyitott egységet kedd délelőtt adták át a DE Szolnok Campus főépületében. Az ünnepélyes megnyitón elhangzott: a fejlesztés hozzájárul ahhoz, hogy a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár gyűjteménye, tudományos állománya az eddiginél szélesebb körben elérhetővé váljon a Szolnok Campuson, a Gazdaságtudományi Kar, valamint az Egészségtudományi Kar képzésein tanuló hallgatók számára könnyen hozzáférhető legyen az elsődleges tudásanyag.

- A könyvtár belépett a campus területére, ezáltal közelebb kerülhet a hallgatókhoz és az oktatókhoz, proaktív módon kapcsolódik az egyetemi oktatásba. Kilenc helyen, négy különböző városban működik a DEENK, mindenhol a karok kutatási területeihez igazítjuk az állományt, ebben az esetben is nélkülözhetetlen dokumentumok kapnak helyet az új térben. Olyan virtuális teret biztosítunk, amelyet az egyetemi polgárok bárhonnan elérhetnek. Élményalapú könyvtári tereket szeretnénk kialakítani, ahol tanórán kívüli tanulási és találkozási lehetőségeket kínálhatunk az egyetemistáknak - fogalmazott Karácsony Gyöngyi, a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár főigazgatója.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról