Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Élménykönyvtár? - Szakmailag fontos, de nem derül ki a híradásból, mi is az

Szakmailag is fontos, hogy a könyvtárosok jól érezzék magukat - erről is szólt a továbbképzés Egerben. - Az egri könyvtárban mindig jelentős szerepet kapott a könyvtárosok továbbképzése. Fontosnak tartják ugyanis, hogy a továbbképzéseken a könyvtárszakmai ismeretek, a könyvtári szaktudás, valamint az innovációk átadásán túl hangsúlyosan legyen jelen a munkatársak önismeretének fejlesztése, magabiztosságának és önbecsülésének támogatása, és a könyvtáros szemléletformálása is.

Az élménykönyvtár projektet 2020-ban dolgozták ki innovációként a Bródy Sándor Könyvtárban link , tudtuk meg Komló-Szabó Ágnes könyvtárostól.

- Távoktatással indult a projekt, majd lehetőség nyílt rá, hogy Élménykönyvtár címmel egy könyvet is megalkossunk, és hogy szervezzünk egy országos konferenciát, melynek az első napja májusban volt. Tavasszal a fákat hívtuk segítségül ahhoz, hogy megértsük a körülöttünk lévő világot, most pedig a vízen és az áramlatokon keresztül próbáljuk megtenni mindezt - mondta el portálunknak Komló-Szabó Ágnes könyvtáros, akitől azt is megtudtuk, mi köze van ezeknek a dolgoknak a szakmájukhoz.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról