Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Élő Könyvtár - online

Szlovéniában a Zasavje Könyvtár link önkéntesei a karantén ideje alatt online Élő Könyvtárat szerveztek. Az távol élő olvasóknak csak egy regisztrációra van szüksége az "olvasáshoz".
Mint korábbi híreinkből is kiderül, az Élő Könyvtár könyvei olyan emberek, akik valamilyen szempontból mások: melegek, transzneműek, romák, fogyatékkal élők stb. A könyv és olvasója között beszélgetés zajlik, amelyben őszintén mesél az életéről, válaszol az esetleges kérdésekre, és jó esetben az "olvasó" sztereotípiái, előítéletei a képviselt csoporttal szemben megváltozik.
A Zasavje Könyvtár a modern technológia segítségével a karantén ideje alatt sem szüntette be programját, sőt, a távol lévő olvasóknak még egyszerűbbé vált az "olvasás". A Digital Living szolgáltatás több országból kapcsolta össze az olvasókat: Szlovénia, Spanyolország, Horvátország, Szerbia, Ausztria, Cseh Köztársaság, Litvánia, Albánia kapcsolódott be a programba. Ez a lehetőség új korszakot jelenthet az Élő Könyvtárak számára. (ref.: Balassa Margó)
- Kapcsolódó: Teveli Judit thaiföldi élő könyvtár kérdésére felmerült diskurzus: link .

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról