Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Élő könyvtár - a digitális készségfejlesztéshez

A projekt célja, hogy a fiatalokat olyan kompetenciákkal ruházza fel, amelyek az online állás megszerzéséhez és megtartásához és/vagy az online vállalkozói tevékenységhez szükségesek. Olyan készségekkel vértezze fel a fiatalokat, melyek segítségével a digitalizált világ közelebb kerül hozzájuk, és könnyebben vállalhatnak online munkát, vagy végezhetnek részben olyan feladatokat, melyek az online térben történnek.
A projekt 4 ország megvalósításával jön létre (Olaszország, Bulgária, Magyarország, Portugália). Minden országban szervezünk egy-egy Élő Könyvtár rendezvényt és Magyarországon, ez az újszerű ötlet az Állatorvostudományi Egyetem gyönyörű szecessziós könyvtárában valósul meg.

Az Élő Könyvtár nem formális oktatási eszköz, mely érzékeny, vagy újszerű témák bemutatását segíti közvetlen tapasztalat útján. Az Élő Könyvtár kezdetben egy kihívást jelentő eszköz volt, általában előítéletek és diszkrimináció feldolgozásáról szólt, de aztán tovább bővült, hogy érdekes és újszerű témákat is feldolgozzon, vonzó módon. Úgy működik, mint egy normál könyvtárban: a látogatók a katalógusban böngészhetik az elérhető címeket, kiválaszthatják az olvasni kívánt könyvet, és korlátozott időre kölcsönözni tudják azokat. Elolvasás után visszaviszik a könyvet a könyvtárba, és ha akarnak, kölcsönöznek másikat. Az egyetlen különbség az, hogy az Élő Könyvtárban a könyvek emberek, az olvasás pedig beszélgetésből áll.
A téma ehhez az Élő Könyvtárhoz a távmunka, az online karrier, az online vállalkozás, digitális nomadizmus lesz.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról