Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Elolvasták-e (pl. könyvtári kampány) emailedet?

Az évek óta igen népszerű MailTrack Chrome-bővítmény tudását immár az okostelefonunkon is kihasználhatjuk.
Évekkel ezelőtt jelent meg a MailTrack nevű Chrome-bővítmény, ami Gmail-fiókunkba beépülve lehetővé teszi, hogy megtudjuk, vajon megkapta-e és elolvasta-e elektronikus levelünket a címzett. Hogy ez a funkció mennyire hasznos, azt bizonyítja, hogy MailTrack mára az egyik legnépszerűbb bővítménnyé vált (több mint 1,5 millióan töltötték le), és 4,4 csillagos értékelést kapott a Chrome Web Store-ban, legalább tízezer vélemény alapján.
A fejlesztő most bejelentette, hogy a felhasználók régi vágyát váltják valóra, amikor az androidos változat után iOS-en is elérhetővé tették az e-mail-követési lehetőséget, azaz mobilról is ismertté válhat gmailes leveleink sorsa. A mobilváltozat is ingyenes, és nincs korlátozva a nyomon követhető elektronikus levelek száma. Fontos megjegyezni, hogy az iOS ezúttal tényleg csak az iPhone-okat jelenti, azaz például iPadre nem érhető el az alkalmazás.
Azt is tudni kell, hogy bár a MailTrack lehetővé teszi, hogy közvetlenül az okostelefonról tudjuk meg, megnyitották-e, avagy sem a levelünket, a további információk (mikor és hányszor) csak az asztali eszközön érhetők el.
A mobil Gmailnél használható kiegészítő telepítéséről itt link talál információt.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról