Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Első könyvsiker kölcsönző - 1. Könyvtár--könyvesbolt kombó (galéria)

Az első könyvsiker kölcsönzőnek két boltja van, az egyik Pécsett, a másik pedig Budapesten. A WestEnd-ben lévőbe látogatva a tulajdonossal, Sipos Anettel beszélgettünk.
-- SA: Ez teljesen saját ötlet, édesapámmal együtt családi vállalkozásként csináljuk. Az olvasó kifizeti a könyv 17%-kal csökkentett árát, s a könyv a tulajdonába kerül. Ha 15 napon belül visszahozza, 500 Ft használati díjat számítunk fel, a fennmaradó pénzt visszafizetjük. Ha 15 napon belül nem kerül vissza a könyv, úgy az olvasóé marad. 5 kölcsönzés után mindenki 25%-os törzsvásárlói kártyát kap.
Körülbelül 80%-át hozzák vissza a könyveknek, és 20%-ot tartanak meg a vásárlóink. A betérők túlnyomó része középkorú nő, illetve 14-15 éves lány, akik vámpíros könyveket keresnek.
-- KIT: Kapcsolatban álltatok a Rukkolával, happ-pont voltatok...
-- SA: Annyira népszerű lett, hogy a rukkolás könyveket nálunk lehet átvenni, hogy a bolt felét már a könyvcserélő könyvei foglalták el, illetve még egy eladót kellett pluszba foglalkoztatnunk, hogy teljesíteni tudjuk a betérők igényeit. Le kellett mondanunk ezért a Rukkolával való ilyen jellegű együttműködésről, azonban sok visszatérő olvasót a rukkolás időszaknak köszönhetünk. (WKÁ)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról