Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Első magyar koktél-website -- és a könyvtár

A budapestieket célozza meg leginkább az első magyar koktél-website és online italáruház üzemeltetője, a PontCOM Consulting. A koktélokkal foglalkozó link website segítségével kikereshetjük az általunk kiválasztott italból elkészítheto koktélok receptjeit. Összeállíthatjuk a kiválasztott receptekhez tartozó bevásárlási listát, és a listán lévő italokat az online italáruházban meg is rendelhetjük. A website-on több mint 1000 koktélrecept leírását találhatjuk meg, rengeteg fényképpel és a koktélokhoz, italokhoz kapcsolódó információkkal. Megismerhetjük a koktélt alkotó italokat, a koktélok típusait és elkészítésük módjait. Különböző keresési és válogatási szempontok alapján összeválogathatjuk a nekünk tetsző recepteket, ezekről emlékeztetőt nyomtathatunk magunknak, illetve a program segítségével automatikusan összeállíthatjuk a kiválasztott koktélok elkészítéséhez szükséges italok listáját. Az italrendelésre szakosodott link online áruházban több mint 1000 italtípus és márka található, de olyan kiegészítők is, mint például báreszközök, ajándékok vagy rágcsálnivalók. A PontCOM ígérete szerint a megrendelt árut néhány órás határidővel ki is szállítják.

-- A könyvtáros a fentiek hallatán elkezdhet azon gondolkodni, hogy mi lenne, ha a koktél és ital helyett információ, dokumentum, információs tanácsadás szerepelne a hírben. Az ilyen térítéses szolgáltatás letéteményese joggal lehetne a (köz)könyvtár, amennyiben az alapszolgáltatásokon túl többre is hivatva érzi magát, illetve képes a piac feltérképezésére, megdolgozására és a nyereséges szolgáltatás megtervezésére. (MG)

Hírforrás: 2003. márc. 16. link
2003. március 19.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=elso_magyar_koktel-website-es_a_konyvtar
Régebbi hírforrás(ok): 2003. márc. 16. link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról