Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

ELTE könyvtár: nem adták ki Deutsch Tamás szakdolgozatát

Hargitai Miklós: Deutsch Tamás az interjúban link azt mondja: 'Sajnálom, hogy a Népszabadság tőlem nem kérte a szakdolgozatom, az ELTE-től pedig szándékosan úgy kérte, hogy az egyetem ne adhassa oda.'
Kb. másfél hétig küzdöttünk az ELTE-vel a szakdolgozatért. Az összes létező bürokratikus szabályukat betartottuk, bár egyszerűen meg is mutathatták volna a könyvtárban a szakdolgozatot -- ehelyett írásban kérelmeztük, megindokoltuk, kivártuk a határidőt stb. Esetleg a kérelem indoklásában írhattunk volna mást (hogy nem cikkírás, hanem 'tudományos kutatás' végett kérjük), de az nem lett volna igaz.
Vajon mire gondolhatott az interjúalany, mit kellett volna másként csinálnunk?
Színesíti az ügyet, hogy a kérelmező formanyomtatványon az elutasítás lehetősége nem is szerepel, a NEM-et utólag, kézzel írta rá a dékánhelyettes (az engedélyezés rutineljárás, nagyon ritkán fordul elő, hogy elutasítanak egy kérelmet). Ráadásul a nekünk átküldött szkennelt változaton ez a kézzel írt NEM nem is látszik, így csak a helyszínen szembesültünk vele, hogy nem kaphatjuk meg a szöveget.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról