Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Elvileg bármi lehet ürügy az elesettek segítésére - így pl. a bicikliszerelés is

A Toldon működő Igazgyöngy Alapítvány fő profilja a művészeti nevelés. Ritók Nóra alapító - saját képzőművészeti tapasztalatai alapján - ezen a területen tudja leginkább segíteni a többszörösen hátrányos helyzetű helyieket. Ez azonban nem jelenti azt, hogy időnként ne próbálkozna kiegészítő tevékenységgel - együttműködésre alapozva. A most futó projektben (ld. a videót) kerékpárszerelésre és karbantartásra tanítják a gyerekeket. Azaz olyan tevékenységre, mely a fenntarthatóság egyéni és közösségi céljait egyaránt támogatja. Ne dobd el - javítsd meg!
S hogy miért érdekes ez könyvtári szempontból?
- Mert számos példa van arra, hogy a könyvtárak is szorosabbra fűzik kapcsolatokat a drótszamarakkal. A KIT 20 éves archívumában böngészve találunk olyan címet, hogy "Önkiszolgáló kerékpárjavító-helyet telepítenek 9 amerikai közkönyvtárba" link .
- Ennél persze gyakoribb, hogy kerékpárt is lehet kölcsönözni. Van, hogy a biciklizés egy pénzszerzési akció része. Az pedig lassan általánossá válik, hogy a könyvtárak tervezésekor gondot fordítanak a kerékpártároló megfelelő kapacitására, biztonságára, minőségére - mint a fenntarthatóság felé tett pici lépés.
- Menedzsment-szempont, hogy a példában szereplő alapítvány nem kezd innentől kerékpár-szervizelésbe. Hanem "csak" együttműködik egy hasonló célokat valló, saját tevékenységét kiegészítő szervezettel. (MG)

Régebbi hírforrás(ok): Önkiszolgáló kerékpárjavító-helyet telepítenek 9 amerikai közkönyvtárba link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról