Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Én nem akarok közalkalmazott lenni... Én meg akarok halni

Talán túl erős, patetikus a Nyilas Misitől vett parafrázis. Ám nem feltétlenül alaptalan. Móricz regényében a fiú úgy ment a debreceni kollégiumba, mintha istenek közé érkeznék. Felettébb büszke volt arra, hogy debreceni diák lehet. Ki is mondta, mennyire büszke. Ahogy néhány éve Paszternák Ádám is. -- Aztán a debreceni kollégium kitartó munkával elérte, hogy Nyilas Misi hányjon az egésztől. -- Pedig lélegzetelállító volt, amikor Takács Danival, Kardos Andrissal hetente jelentek meg olyan elképzelésekkel (pl.: link ), referátumokkal, amelyek alapjában gondolták újra a könyvtár- és információügyet. Ádám az év fiatal könyvtárosa lett, amellett hogy sok tapasztalt kollégát is magával ragadott lelkesedésével. Amikor így szerzett tőkéjét használni is gondolta link , az MKE korifeusa már nem foghatta a dolgot. A kegyelmi idő elmúlt, a szakma tovább süllyedt, a látogatószámokkal, a könyvtári költségvetéssel és még sok mással együtt. Most hétfőtől már Ádám sem könyvtáros, ahogyan Andris is hátat fordított a szakmának -- érthető okokból. Végülis megváltás, ha sikerül kilépni a rendszerből. (A legtöbb kollégának nem sikerül, ugyanis a rendszer maga piacképtelenné teszi, amortizálja kb. másfél év alatt az oda bekerülteket.) Kontraszelekció (a szakemberek kiválasztása az ismeretek, tudás, intuíció ellenében történik) -- idézhetjük fel. Ismét tapasztaltabban lettünk. Biztató mindezek mellett azonban, hogy Ádám új munkahelyén jobban megtalálhatja anyagi és szellemi számítását. (MG)
(A KIT évekkel ezelőtt sorozatot közölt a könyvtár világából kilépett egykori munkatársak tapasztalatairól.)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról