Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Ennél menőbb mozgó könyvtár nincs a világon

A gyerekek imádják, de a felnőttek is utánafordulnak. - Egy bicikli, egy könyvtár és egy katicabogár szerelemgyereke az alábbi szerkezet, amelyet a LUO Studio munkatársai, Luo Yujie és Lu Zhuojian terveztek - írja a Yanko Design. A különleges mozgókönyvtár egyfajta biciklire szerelt utánfutó, amelyet mozgatható fémlemezekkel borítottak be. Ezek a bogár "szárnyai", amelyeket kihajtva láthatóvá válnak a könyvekkel telerakott polcok.
A Shared Lady Beetle Library nevű építményt a magyar Kezes-Lábas Játszóház is megirigyelné, ők ugyanis használt bicikliket alakítanak át különféle tudományos-oktató játékokká. A mozgó könyvtár is kizárólag újra felhasznált anyagokból készült: a bringához egy elhanyagolt kerékpárt újítottak fel a tervezők, míg a fémborítást roncs autókból származó lemezekből nyerték.
A gyerekek imádják a különleges alakú szerkezetet, ráadásul Luo és Lu arra is gondoltak, hogy még közelebb hozzák az olvasás élményét a gyerkőcökhöz: a szárnyak kinyitásával ugyanis a könyvespolcok szélei paddá alakulnak, ahová az érdeklődő gyerekek leülhetnek, amíg átlapozzák a könyveket.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról