Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Épp azért szerethetők mesehősei, mert ugyanúgy nem tökéletesek, mint a közönségük

Csukás István hősei sokszor hátrányos helyzetűek. Süsü - lám, már a neve is kirekesztő - konkrétan fogyatékos volna a hétfejű sárkányok társadalmában. A Nagy Ho-ho-ho-horgász csak bénázik a tóparton, Főkukac csapnivaló csali. A csokiimádó Gombóc Artúrnak étkezési zavara van. Picur hajlik az iskolakerülésre. A téli tücsök nyáron ügyetlenkedte be magát a hátizsák zsebébe, onnan a dolgozószoba írógépére, ahol a billentyűkön ugrálva író vált belőle. A többi figura is előnyre váltja a hiányosságait, és épp azért szerethetők, mert ugyanúgy nem tökéletesek, mint a közönségük.
Korholta megszólalásaiban az iskolarendszert a Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth-díjas író, amiért elidegeníti a diákokat az olvasástól, az irodalomtól. Aztán 2012-ben ifjúsági filmforgatókönyvet is írt a poroszos oktatás hátrányairól, liberális elveket tükrözve.
A Szegedi Nemzeti Színházban 2014-ben színre vitt daljáték három főhőse a kitörött fokú létra, a kilyukadt hordó és a fogát vesztett gereblye. A gazda kihajította őket, de megszöknek a szemétdombról, mert nem akarnak hasznavehetetlenek, kitaszítottak lenni.
- Nemzedékeket tesznek elfogadóbbá a hátrányukból erényt kovácsoló mesefigurái. Írt gyerekoperát, és jegyez tucatnyi, felnőtteknek szóló - olykor erotikus - verseskötetet is a 83 éves korában elhunyt alkotó.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról