Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Érdemes-e állományba venni gyerekek által készített könyvet?

Áll egy csapatnyi 5-es gyerkőc a katalógusgép előtt és nagyon kuncognak, sutyorognak. Persze kíváncsi leszek, mi az a nagyon érdekes. Nézem, beírja a tárgyszóhoz, hogy Ádi. Mire a másik: Te, inkább a szerzőhöz írd! Rájön, hogy az Ádi nem lesz jó, beírja a szerzőhöz, hogy Ábrahám. Nagy ujjongás, kap egy csomó találatot: ennyi könyvet írtam! Merthogy Kovács Ábrahámnak hívják a kis drágámat. De ezzel nincs vége, mert megígérem nekik, hogy ha írnak egy könyvet, azt feltétlenül meg fogom venni a könyvtárnak, beleveszem a húszéves tervbe. Mire Maja félrehív, hogy nem kell ám húsz évet várnom, mert ő már ír egy könyvet, s szerinte hamarabb készen lesz vele. - F: jan. 15.
-- Érdemes-e állományba venni gyerekek által készített könyvet? -- Hasznos eljátszani a gondolattal: milyen hatást gyakorolna mondjuk 10-20 db, gyekekek által készült könyv a... nézzük csak sorra: a készítő gyerekre, társaira, a gyerek szüleire, az állományra, a könyvtár látogatottságára, a könyvtárvezetőre, a katalogizáló osztályra, a helyi sajtóra stb. Tehát megéri-e, akár már most, a holnapi könyvtári foglalkozáson ilyeneket készíteni, rajzokkal, rövid szövegekkel, beragasztott képekkel? (MG)

Régebbi hírforrás(ok): CSBK, link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról