Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Érdemesebb filmeket, sorozatokat streamelni, mint megvásárolni

Vannak olyan tárgyak, dolgok, amelyek megszerzése életcélként lebeg az emberek szeme előtt, sőt, társadalmi státusszal bír. Ilyen a saját lakás, az autó, de kisebb értékek, akár egy bicikli is, az pedig a világ legtermészetesebb dolga, hogy a saját háztartás felszereltségébe beletartozik a mosógép is. Azonban a digitális technológiák elterjedésével ezek az alapvetések sorra megkérdőjeleződnek: már nemcsak autót vagy bicajt lehet egy applikáción keresztül kényelmesen és kedvező áron bérelni, de sok esetben a mosást is jobban megéri egy nagyobb kapacitású mosodai gépben elintézni.
Ki vesz manapság DVD-t vagy Blu-ray lemezt, hogy egy megtekintés után a polcon porosodjon a film és csak a helyet foglalja? Bár a videótékáknak már rég leáldozott, valójában a bérleti modell nem szűnt meg, csak kicsit átalakult és az online térbe költözött. A legismertebb ilyen online videótéka az amerikai Netflix, amely 2016 óta Magyarországin is elérhető. Itt nem filmenként kell fizetnünk, hanem havidíj van, amiért hozzáférünk rengeteg filmhez és sorozathoz. Három csomagra lehet előfizetni, az alap 8 euró (2500 forint), a standard 10 (3100 Ft), a prémium 12 (3750 Ft). Mindhárom csomaggal ugyanazok a filmek érhetőeke el, csak a minőségben van eltérés (HD és Ultra HD a drágább csomagokban), illetve, hogy hány képernyőn lehet nézni a szolgáltatást. Tehát például egy több tagú család esetében a gyerek nézhet a szobájában mesét a Netflixen, amíg a szülők egy másik kijelzőn párhuzamosan ugyanezt a szolgáltatást igénybe véve filmeznek. A dolog hátránya, hogy nem minden tartalomhoz érhető el magyar felirat, de a kelet-európai nyitás óta folyamatosan növekszik az ilyen filmek száma.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról