Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Eredményes könyvtári pr -- alacsony költségvetés igején

A Gloucestershire megyei önkormányzat ügyfélszolgálatának könyvtári és informatikai referense azokat a módokat ismerteti, amelyekkel a romló költségvetési helyzetben is fenn lehet tartani a könyvtárak iránti média-érdeklődést.
A pr-csapat a megye 39 könyvtárában dolgozókat is odafigyelésre ösztönzi, hiszen gyakran alsó szinten jönnek létre a hírértékű sztorik. A potenciális pozitív hírek forrásai a saját rendezvények (különösen iskolai szünetek idején). A hitelválság idején kidolgoztak egy '10 dolog, amivel a könyvtár megtakaríthatja az Ön pénzét' médiacsomagot, és ennek révén érdeklődést tudtak kelteni a könyvtárak iránt a recessziós témájú cikkek között. Legújabban egy helyi energiaügynökséggel működtek együtt (energiamonitorokat kölcsönözve), ez is jól beleillett a környezettudatosság és spórolás témájába, és jó sajtója volt.
A statisztikákat szeretik az újságírók -- ilyen a növekvő látogatottság vagy a nyári olvasási versenyre jelentkező gyerekek száma. Ebben az évben felfedezték, hogy két fiútestvér már a verseny meghirdetése után három nappal beadta a válaszokat, erről sajtóközleményt adtak ki, amit gyorsan felkaptak a helyi újságok, és fényképpel illusztrált tudósítást jelentettek meg.
Ha nincsenek nagy események, a szokatlan sztorik a hatásosak. Ilyen volt, amikor a referensznaplókat böngészve olyan megválaszolt kérdésekre bukkantak, mint pl. a 2. világháború költségei a mostani bankmentő csomag költségeivel összevetve. Az ilyen közlemények alapján a sajtóban egy kvíz is megjelent. (ref.: Mándy G.)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.


interaktiv oktatástechnika portál logo

Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról