Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Érettségire felkészítő gyűjtemény - Hamburg közkönyvtárában (galéria)

A könyvtár hármas funkciójából - közösségi, információs, oktatási - e példa a harmadikat célozza. Hamburg közkönyvtárának link központi egységében a csendesebb 3. emeleten található. A helyben használható gyűjtemény e kiemelésével - Abiturpräsenzbestand - kapcsolatos lehetséges megfontolások:
- a könyvtár hangsúlyozza az érettségi fontosságát, egyúttal könnyíti a vele élni kívánók dolgát
- a tanulás és munka szintjén helyezték el a kiemelést, ami a célcsoport számára kellő komolyságot sugall; átmenetet a munka, karrier világába
- a polcokon a megszokotthoz képest is rendkívül szellősen állnak a könyvek, melyek (nem tömegként) könnyen áttekinthetőek és kevésbé nyomasztóak. A fotókat ld.: link (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról