Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Erősítsd a gyerekek internetes biztonsági érzékenységét! Pl. így

A Harris Poll legfrissebb felmérése bebizonyította, az idősebb generáció tagjai biztonságosabban interneteznek a fiataloknál.
Ha az internet használatáról van szó, a legtöbben valószínűleg ugyanazt a véleményt osztják: a fiatalok sokkal tájékozottabbak ezen a téren, mint az idősebb generáció tagjai. És mivel a kiberbiztonság is az internetezés szerves részét képezi, így ezen a téren is utóbbi korcsoport tanulhat az előbbitől - és nem fordítva. Csakhogy úgy tűnik, ez nem egészen van így.
A Harris Poll 3000 felnőtt bevonásával végzett kutatást az Egyesült Államokban, amiből kiderült, a Z generáció tagjainak (a 16 és 24 év közöttiek) 78 százaléka több szolgáltatáshoz is ugyanazt a jelszót használja - számolt be róla a Mashable. Emily Schechter, a Google Security Home termékmenedzsere szerint mivel a "digitális bennszülöttek" nem tudhatják, milyen volt okostelefon nélkül az élet, a kiberbiztonságra is másként gondolnak.
- Biztonságos jelszó: link
- Jól megjegyezhető erős jelszó link
Nincs azonban minden veszve a fiatalok internetes biztonsága kapcsán: náluk a legmagasabb a kétlépcsős azonosítás használata (76 százalék), míg a 25-49-es korcsoport áll a második helyen (74 százalék), jócskán a harmardik helyezett 50+-osok (62 százalék) előtt végezve.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról