Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Erotikus regényfolyam uralja a világ könyvpiacait -- június végétől magyarul is

Eddig mintegy tízmillió példányt kapkodtak el világszerte E. L. James Ötven árnyalat-trilógiájából (Fifty Shades), amely ezzel minden idők leggyorsabban fogyó könyvsorozatai közé küzdötte fel magát. A magyar nyelvű kiadás -- a sorozat első része, A szürke ötven árnyalat (Fifty Shades of Grey) -- várhatóan idén júniusban kerül a boltokba.
A trilógia gyakorlatilag azóta uralja a bestseller-listákat, hogy idén április elején a Vintage Books kiadó piacra dobta az első részt. Mindössze egyetlen nap leforgása alatt több mint 900 ezer példány újranyomására volt szükség -- közölte a Random House Inc. vállalathoz tartozó kiadó. A tízmilliós -- és folyamatosan növekvő -- eladási szám a nyomtatott és az e-book változatot, valamint a hangoskönyv-verziót is magába foglalja.
Az eredetileg fanfictionként -- a népszerű Alkonyat-sorozat rajongók általi 'továbbírásaként' -- megszületett Ötven árnyalat-trilógiát 2011-ben jelentette meg először az ausztrál Writer's Coffee Shop Publishing House kiadó. A regénysorozat szinte azonnal bombasiker lett. A történet egy titokzatos fiatal milliárdos és egy egyetemista lány erotikával túlfűtött kapcsolatáról szól. A trilógia megfilmesítési jogát az Universal Pictures és a Focus Features szerezte meg.
A sorozat első része -- A szürke ötven árnyalat (Fifty Shades of Grey) -- várhatóan június végén jelenik meg Magyarországon az Ulpius-ház Könyvkiadó gondozásában.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról