Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Erről tájékoztathatod az egyetemi tanárságra vágyókat

2019 júniusában a Magyar Akkreditációs Bizottság (MAB) új, az egyetemi tanári pályázatokra vonatkozó útmutatót fogadott el (MAB Testületének 2019/5/VII/4. "Útmutató egyetemi tanári pályázat összeállításához és értékeléséhez" link ), mely 2019. szeptember 1-jén lép hatályba. Az útmutató új, minimális publikációs általános elvárásokat fogalmaz meg a pályázók felé, melyeket a tudományterületek speciális szempontjai egészítenek ki. A pályázatban be kell mutatni, hogy a pályázó nemzetközileg elismert, idegen nyelvű publikációkban is megjelentetett tudományos eredményekkel rendelkezik. Itt az általános (néhány tudományág kivételével) minimális elvárás, hogy a pályázó legalább két idegen nyelvű Q1-es vagy Q2-es cikk (egyedüli, első vagy utolsó, vagy levelező), vagy legalább egy elismert nemzetközi kiadó által kiadott monográfia szerzője legyen. A Q1-es és Q2-es folyóiratokat a Scimago oldalain találjuk.
Az MTA I., II. és IX. Osztálya egyedi, az MTA IV. és a VI. Osztálya kiegészítő, elfogadott listával rendelkezik, amit az MTA adott bizottságainak az oldalain található. Az ezekben való publikálás az MTA Doktori pályázat habitus vizsgálatának az alapja.
Vagyis az egyetemi tanári pályázatra más lista érvényes, mint az MTA adott osztályainak listája.
A mellékelt folyóiratlista link azokat a folyóiratokat tünteti fel, amelyek az egyetemi tanári pályázatra - Q1-es és Q2-es - és az MTA Doktori habitusvizsgálatra is megfelelnek. Ha ezek közül választanak a kutatók, akkor mind a két esetben beszámítható publikációval fog rendelkezni a leendő pályázó, illetve szerző.
Ehhez kapcsolódó linkek:
- Scimago Journal & Country Rank (2018): link
- MTA I. Nyelv- és Irodalomtudományok Osztály listája: link
- MTA II. Filozófiai és Történettudományok Osztály listája: link
- MTA IV. Agrártudományok Osztály listája: link
- MTA VI. Műszaki Tudományok Osztály listája: link
- MTA IX. Gazdaság- és Jogtudományok Osztály listája: link (Sasvári Péter)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról