Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Értékítélettel vagy semmi részrehajlással? - pl. könyvkiválasztásnál, tájékoztatásnál

Christiane Amanpour, újságíró: A tárgyilagosság azt jelenti: egyformán hallgattassék meg minden fél, és minden oldallal beszéljünk, de ne kezeljük őket egyformán, ne teremtsünk erőltetett erkölcsi vagy ténybeli egyenértékűséget.
Chris Andreson: - Mely eszmék érdemesek terjesztésre? Ha egyetlen eszmét beleplántálhatna a jelenlévők tudatába, melyik lenne az?
Christiane Amanpour: Azt mondom: legyenek óvatosak, hogy honnan merítik az információt; vállaljanak felelősséget azért, amit olvasnak, hallgatnak és néznek; bizonyosodjanak meg, hogy hiteles forrásból merítik fontos értesüléseiket; nem számít, bármilyen bő is a választék, ragaszkodjanak az ismert forrásokhoz, mert a világban jelenleg válságaink, feladataink, problémáink olyan súlyosak, hogy ha nem viselkedünk világpolgárként, aki megbecsüli az igazságot, aki érti a tudományt, az empirikus bizonyítékokat és a tényeket, akkor könnyen belesétálunk egy katasztrófahelyzetbe. Szóval, az az eszme az igazság lenne. Visszatérnék Emmanuel Macronhoz [akivel interjút készítettem], s szólnék a szerelemről. Azt mondanám, hogy köröttünk nincs elég szerelem. Megkértem, hogy beszéljen a szerelemről. "A házassága makacsul téma az egész világon" - mondtam. "Beszélne a szerelemről? Mit jelent önnek?" Sosem kérdeztem elnököt vagy választott vezetőt róla. Gondoltam, megpróbálom. Azt mondta: "Szeretem a feleségem, egyek vagyunk, évtizedek óta együtt vagyunk." De ami igazán lényeges volt, ami megragadott, hogy azt mondta: "Annyira fontos nekem, hogy legyen otthon valaki, aki megmondja az igazat."

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról