Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Északkeleti Napló - az első magyar digitalizált napilapcsalád

Más nyomtatott kiadványoktól eltérően az Inform Média a nyomtatott változattal teljesen megegyező tartalomban jelentette meg az interneten az Északkeleti Napló ernyőmárkanév alatt futó napilapjait. Ez a megoldás újdonságot jelent Magyarországon. A digitális változatok az újságok képeit, ábráit, grafikonjait, illetve hirdetéseit is tartalmazzák. A rendszer nagyított anyagot is ad a kiválasztott tartalomról. A keresőmotor funkcióval a felhasználók egy kiválasztott témával kapcsolatban az adatbázisban lévő cikkeket, képeket, grafikonokat és hirdetéseket is lekérhetik. A site-okon a fő rovatok és a témakörök megadásával bárki összeállíthatja a saját újságját is. A digitális napilapok célcsoportjának egyrészt a régió internetfelhasználóit, másrészt az újság terjesztési területén kívül élőket, a mobil felhasználókat és a határon túli magyarokat tekinti az Inform Média. link / link / link A print napilapok olvasóinak száma 550 ezer a Nemzeti Médiaanalízis idei első negyedéves adatai szerint. Az online sajtópiacon külföldön előszeretettel használják ezt a fajta újságadaptációt. Ilyen formában jelenik meg az amerikai Washington Post, az osztrák Der Standard és az osztrák tartományi napilap, a Vorarlberger Nachrichten is.

-- A könyvtárak folyóiratpolcainak feliratai mellé kívánkozik az adott lap URL-je is. E felirattal kis befektetéssel hatékonyan tájékoztathatják használóikat a könyvtárosok ("tudásmenedzsmentül" szólva: az információ mellé némi tudás is kínálható). (MG)

Hírforrás: Kreatív Online, link MATISZ Hírlevél
2003. július 30.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=eszakkeleti_naplo-az_elso_magyar_digitalizalt_napilapcsalad
Régebbi hírforrás(ok): Kreatív Online, link MATISZ Hírlevél
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról