Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

EU-s támogatással közösségi központtá alakították a dorogi könyvtárat

Mintegy 250 millió forintból újult meg Dorog belvárosában az egykori bányakaszinó az Európai Regionális Fejlesztési Alap és hazai központi költségvetési támogatással, valamint Dorog Város önkormányzatának önrészével. Az épület évtizedek óta ad helyet a közgyűjteménynek.
Tittmann János tájékoztatása szerint a könyvtár volt a város közművelődési hálózatának legrosszabb állapotú intézménye. A munkálatok során a korábbi évtizedekben felaprózott tereket egybenyitották, előadóteremnek is használható helyiséget alakítottak ki.
Az épületben kapott helyet a városmarketing-iroda, az emeleten galériát hoztak létre, ahol bemutatják az évek óta raktárakban lévő helytörténeti gyűjteményt, valamint a dorogi művészek város által megvásárolt alkotásait.
A kaszinót 1908-ban emelték, eredeti funkciójának elvesztése után évtizedeken át rendőrségi épületként működött, majd a földszintjén rendezték be a könyvtárat, emelete kihasználatlanul állt. A rekonstrukció után az intézmény felvette az épület tervezőjének nevét, Gáthy Zoltán Városi Könyvtár és Helytörténeti Múzeum elnevezéssel működik tovább.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról