Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Europa Nostra-díj a megszépült könyvtárért

Elismerést ítélt oda a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárának a helyreállítási és bővítési munkálatokért, az európai épített örökségvédelmi szervezeteket tömörítő Europa Nostra. A könyvtár központi bibliotékájának rekonstrukciója során megszépült a Wenckheim-palota és az ehhez kapcsolt Reviczky utcai palota is. A Baross utca felőli oldalon pedig újonnan emelt nyolcszintes szárnnyal bővült az intézmény. A mintegy 13 ezer négyzetméteres könyvtári komplexum szolgáltatásai között böngészde, szabadpolcos kölcsönző, 11 különböző méretű olvasóterem, gyermekkönyvtár, valamint az internet is igénybe vehető. A szépítés, bővítés központi költségvetésből, valamint a Fővárosi Önkormányzat pénzügyi támogatásával történt. A beruházás a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár lebonyolításában valósult meg. Hegedűs Péter építész, vezető tervező e munkáért elnyerte Budapest építészeti nívódíját. - Forrás: 2003. 08. 23.,

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról