Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Európai publikációs trendek a könyvtár- és információtudományban - buzgó MTA

A Scopus adatbázisában 149 könyvtár- és információtudomány témájú folyóirat 11 931 nyugat- és 939 kelet-európai cikkét vizsgálták tíz bibliometriai indikátor alapján. A publikálás intenzitása alapján Európa aktív régió, amely a világátlaghoz képest mérsékelt teljesítményt nyújt. A teljesítmény növekedése az Európai Unióhoz nemrég csatlakozott olyan országok publikációs aktivitásának köszönhető, mint Lengyelország és Horvátország, de hozzájárultak spanyol, olasz, görög és portugál kutatók is. Az Egyesült Királyság esetében ellenkező tendencia figyelhető meg, mivel a brit kutatók a számok tekintetében vezetik az európai listát, viszont a növekedés ott szinte stagnált. Legaktívabbnak 20 ország 25 kutatóintézetét találták. Ezek között van a Magyar Tudományos Akadémia, úgy is, mint Magyarország legnagyobb létszámú kutatási szervezete, de főként azért, mert munkatársainak a témába sorolt cikkei 80%-ban a legmagasabb Scimago Journal Rank hivatkozottsági mutatókat generáló informetriai folyóiratokban jelentek meg. (Európai publikációs trendek a könyvtár- és információtudományban; ref.: Koltay T.)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.


interaktiv oktatástechnika portál logo

Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról