Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Exkönyvtáros-imázs és jótanács álhírekkel kapcsolatban - egyenesen a Hírcsárda szerkesztőitől

"Minden alkalommal felfelé rúgunk" - interjú a Hírcsárda készítőivel - Tízéves Magyarország legismertebb szatirikus- és álhírportálja, a Hírcsárda. A négyfős szerkesztőséget többek között az indulásról kérdeztük, arról, min múlik, hogy valamiből születik-e hír, és azt is elárulták, nehezebb dolguk van-e azóta, hogy a kormánypropaganda ennyire belehúzott. Interjúalanyaink szerzői álnéven nyilatkoztak, és kérésükre arcukat sem fotóztuk. ...
hvg.hu: Ki a kedvenc közéleti figurátok?
P. B.: Németh Szilárd. Mindig vicces, nem lehet megunni. Ő az, akit nem hiszel el. Nem hiszed el, hogy létezik egy fontos, országos szintű politikus ezzel az attitűddel, megjelenéssel, beszédmóddal, műveltséggel. Amikor azt látom, hogy főzi a pacalt a legutolsó vásári fazékban, és olyan konyhapultja van, mint amit én örököltem azzal a házzal, amit tíz éve vettünk, és akkor is egy tizenöt évvel ezelőtt, kurva szar ízlésű konyhapult volt benne, és neki olyanja van... ez nem létezik.
P. B.: Fontos lenne megjegyezni azt a nagyon egyszerű dolgot, hogy az az oldal, ahol a hirdetésekben csak kukacos lábak, kinövések, ragyák és gusztustalan pattanások vannak, akkor az álhíroldal. Ja, és citrom! Az is mindig ott van.
S. J.: És annyi szingli, jó testű anyuka soha nincs a környékeden, és soha nem akarnak lefeküdni veled!
hvg.hu: Egyszer egy idős nő felháborodva telefonált be egy rádióműsorba, hogy felolvassa az általatok megírt Soros-tervet. Nem sajnáljátok a hiszékeny embereket?
S. J.: Más miatt sajnáljuk őket. Aki abban szocializálódik, hogy bemondja a tévé, vagy megírja az újság, akkor az úgy van, hogy állhatna át arra, hogy elkezdjen kételkedni bennük? Ugyanazzal a retorikával találkoznak most, mint a régi időkben. Ilyenkor egy dologban reménykedünk: hogy valaki figyelmezteti őket arra, hogy legyenek óvatosak.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról