Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Ez is eljött: látványos reklámmal az olvasást ösztönzi a McDonald's

Nem először, nem másodszor lép a McDonald's a könyvtárak terepére link . Volt, hogy
mesekönyveket kínált, helyet kínált az olvasáshoz, emellett azonban sok olyan menedzsment és marketing-eljárást vet be, amelyek könyvtárban is alkalmazhatók. Volt, hogy a könyvtári levelezőlistán a gyorsétterem-lánc említése méltatlankodást váltott ki. Ezek a hangok ma talán halkabbak. Pedig a jó könyvtáros (is) onnan tanul, ahonnan csak lehet. (MG)

Újabb, a márkamegjelenítést szinte teljesen nélkülöző reklám a gyorsétterem-lánctól. A francia McDonald's és ügynöksége, a TBWA/Paris új reklámfilmet link szentelt annak a ténynek, hogy a Happy Meal menük részeként 2015 óta 60 millió gyerekkönyvet osztottak már ki. Ez a McDonald's-reklám így nem az alapanyagokról, akciókról vagy szuperlassításban összerakott hamburgerekről szól, hanem az olvasás élményéről. A Cage The Elephant Trouble című számát felhasználó Az ágy című szpotban egy anyát és kislányát láthatjuk, ahogy egyre vadabb kalandokat élnek át a hajóvá változó ágyukban utazva egy folyón.
A márka és a Happy Meal csak a legutolsó pillanatokban jelenik meg a reklámban, ahogy az utóbbi időben jellemző a TBWA McDonald's számára készített munkáiban az Adweek szerint.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról