Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Ez lesz a kormány nagy ígérete? Ingyenhitel jöhet a közszférában

Kamatmentes lakáskölcsönt kaphatnak a közalkalmazottak egy, amit a devizahitelek kiváltására is felhasználhatnak -- írja a Népszabadság. A lap információi szerint a választások előtt már konkrét törvény is születhet, amiben a közszolgálati tisztviselőknek és más egyenruhásoknak ígérnek majd olcsó hitelt.
Kölcsönt elméletileg bárki kaphat, aki határozott idejű jogviszonyban áll, így a kedvezményezettek köre akár több százezer is lehet. Ha az érintett családok tagjait nézzük még több. A tervek szerint új ingatlant akár 30 millió forintos értékhatárig, míg használtat 20 millióig lehet majd ezekből a hitelekből vásárolni. Bővítés esetén 15 milliós lenne a legmagasabb igényelhető hitelösszeg.
Az önerő előteremtésében is segítene a kormány egy garancia formájában, ami egy banki hitel mellé járna. Ez akár 3 millió 750 ezer forint is lehet.
Akkor, ha valaki kikerülne a közszolgálatból -- amire van esély, hiszen a kedvezményes hitelt húsz-, illetve a másik változat szerint 35 éves futamidőre adnák --, esetleg kilencven napon túli fizetési késedelembe esne, a kölcsön piaci kamatozásúvá válna -- írja a lap. A kedvezmény fennmaradna azonban a munkáltató jogutód nélküli megszűnése, nyugdíjazás, illetve halál esetén.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról