Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Ezekkel dobják fel a könyvtárak a nyarat - több mint utazás! (olvasóink szavazatára)

Változatos módon segítik a könyvtárak a nyaralókat. Az Info Today összegyűjtött néhány ilyen szolgáltatást, amit érdemes lehet a következő nyárra betervezni a hazai könyvtáraknak is.

- Egy coloradoi könyvtár több mint 200 országról tesz közzé információkat, 70 nyelv tanulását segíti és 100 ezer jogdíjmentes térképet tesz közzé. A LibGuide alapja négy adatbázis link .
A marketingesük szerint a könyvtárak könnyen eladhatják magukat az utazók számára, például a következő szolgáltatásokkal: útikönyvekhez biztosítanak hozzáférést, wi-fi és számítógépes kapcsolattal rendelkeznek, nyelvtanulásban segítenek.
Több országban a könyvtári belépőkkel múzeumok, parkok és egyéb nevezetességek is látogathatók.
- Egy floridai könyvtár a hivatalos útlevélkérelmek befogadásában segít, és ezzel együtt utazási tippeket ad a szolgáltatás mellé.
A csomag része az utazás előtti tervezés támogatása, repülőgépen az idő eltöltését segítő tanácsok. Utazást követően pedig a fotóalbumok elkészítéséhez ajánl online tréninget.
- New Jersey Moorestown könyvtára link hivatalos, megbízható linkek gyűjtésével segíti az utazókat. Mindegyik hivatkozás mellé magyarázatot fűz. Például ajánl szállást kínáló megbízható weboldalakat, tömegközlekedési és útinformációkat, házi kedvencekkel való utazást segítő forrásokat.
- A New York-i Bellmore könyvtár egy utazóval közreműködésben tett közzé utazási videókat az oldalán keresztül link . Az ötletet a pandémia adta, mikor nem volt elérhető az utazás.
Az oldal viszont még most is aktív, mivel az utazók tervezéshez is használják.
- Egy washingtoni könyvtár a helyi lakosoknak ajánl a Csendes-óceán partvidékén látnivalókat link .
Felsorolja az elérhető könyveket, linkeket, kedvezményes kártyákat (pl. állami parkokhoz, kempingekhez). Saját mobilalkalmazásuk útközben is támogatja az utazókat.
- North Carolina könyvtára pedig virtuális utazási tippeket készített Travel Smart néven link .
A programokból megtanulható például megbízható oldalakat találni a tervezéshez, ügyesen bepakolni vagy jó képeket készíteni mobiltelefonnal. (ref. Habók Lilla)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról