Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Ezektől váltak sikeres könyvtárvezetővé Amerikában (olvasóink szavazatára)

Az Amerikai Könyvtári Szövetség (ALA) Konferenciáján Cindy Hohl (az ALA megválasztott elnöke, Kansas City Közkönyvtár stratégiai elemző és operatív igazgatója) neves könyvtárvezetőkkel beszélgetett.

Sonia Alcántara-Antoine (Baltimore Megyei Közkönyvtár vezérigazgatója): könyvtárvezetőnek lenni nem mindig lenyűgöző címet, nagy irodát vagy a legmagasabb diplomát jelenti. A vezetés az, hogy biztosítsuk, hogy az emberek a helyes dolgokat csinálják. Szerinte bárki, bárhol, bárhonnan vezethet, ha van tekintélye és képes összehozni a kollégákat.

Tanika Barnes (atlantai Georgia Állami Egyetem könyvtárának link Perimeter Library Services) dékánhelyettese a nehéz döntések meghozatalával kapcsolatos kihívásokról beszélt. Ilyen pl. a költségvetés és a személyi állomány. Ezek kapcsán megtanulta: nem baj, ha azt mondja, hogy "nem tudom", és időt szán arra, hogy konzultáljon a munkatársakkal.

Cindy Hohl elmondta, hogy ha könyvtárvezetésre vagyunk hivatottak, akkor arra is, hogy szolgáljunk. Ezt a lehetőséget mindannyian megadhatjuk egymásnak nap mint nap. Számára a könyvtárosi munka egy második karrier. Korábbi marketinges szakemberként megjegyezte, hogy mind szakmailag, mind emberileg fontos célt keresnünk, még akkor is, ha ehhez új területre kell merészkednünk. A nap végén nem gyűlölhetjük a munkánkat. Az egész énünket bele kell vinnünk abba. Ezt szándékosan kell tennünk, s akkor nem kell félnünk.

Alcántara-Antoine: karrierje kezdetén súlyos imposztor-szindrómában szenvedett. Úgy érezte, hogy nincs a helyén a vezetői pozíciókban afro-latin nőként és első generációs amerikaiként. Mentorok és a körülötte levő más vezetők bátorítására szerzett önbizalmat és tudta megfogalmazni egyedi vízióját. Így kijutott a saját zsákutcájából; karrierje beindult. (Ref.: Szabó Eszter)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról