Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Ezen a napon -- történelmi könyvek megforgatása a Halis-könyvtárban

Egy éve működik rendszeresen a Halis István Városi Könyvtár 'Ezen a napon történt...' napi szakirodalmi könyvajánlója.
Elsősorban történelmi témák könyveit reklámozzuk, minden nap újakat. Ezért a hangsúly a naponta változó eseményeken és dokumentumokon van. A forrásunk az Ezen a napon link portál.
A célunk az volt, hogy minél szélesebb körhöz eljuttassuk a szakirodalmat és kedvet csináljunk azoknak is, akik maguktól nem használnák ezt az állományrészt. Módszereink egy év alatt sokat finomodtak. Tudatosan nyomon követtük és mértük a szolgáltatás kihasználtságát. Ezek alapján összegeztünk egy év elteltével. Az év során
- 171 különböző napi válogatást készítettünk, melyek
- 591 ajánlott témát tartalmaztak
- 2437 dokumentumot ajánlottunk, ebből a
- kölcsönzések száma 134.
A vártnál jóval több, 63 különböző olvasó kölcsönzött. A legfontosabb kapott adatunk azoknak a dokumentumoknak a száma, amiket az év során csak az ajánlóról kölcsönözték, ez a kölcsönzött anyag 54%-a. Egy addig nem mozgó állományrészt sikerült tehát újra használók kezébe adni.
A fentiek mellett a szakterület frissen kinevezett tájékoztatóiként ilyen módon néztük végig tüzetesen a vonatkozó állományrészt.
Tervezzük a szolgáltatás továbbvitelét, fejlesztését, melyekhez ötleteket, hozzászólásokat szívesen fogadunk. Benke Dániel benke.daniel02@gmail.com, Musztács Krisztián musztacs.krisztian@gmail.com. A szolgáltatásról készült statisztika:
link (Musztács Krisztián)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról