Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Ezentúl kerékpárosbarát szolgáltatást nyújt a Békés Megyei Könyvtár

A Békés Megyei Könyvtár csatlakozott az országos kerékpárosbarát szolgáltatói hálózathoz, a könyvtár felkerült a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség ingyenesen letölthető Kerékpárosbarát applikációjára.
- Egy nagyon pici kényelmi szolgáltatással bővültünk, hogy ezáltal segíthessünk azoknak, akiknek itt a közelünkben éppen lerobban a biciklije. Ilyen esetekben tudunk biztosítani szerszámokat, de az illető nyugodtan megállhat pihenni nálunk, illetve ha megsérül, ellátjuk az elsősegély dobozunkból is - fogalmazott Kertész Zoltán, a megyei könyvtár igazgatóhelyettese.

Az intézmény szolgáltatása a következő lehetőségeket tartalmazza: egészségügyi láda, szervízcsomag, telefontöltési lehetőség, WIFI-elérés, információkérés, kulturális látnivaló, mosdóhasználat.
- Köztudott, hogy Békéscsaba egy kerékpárosbarát város, hiszen itt mindenki bringázik. Sokan még azt is mondják, olyan mintha Vietnámból érkeznénk meg Békéscsabára, illetve azt is láthatjuk, hogy a kerékpáros turizmus is fellendülőben van. És afelé megyünk, hogy a lehető legintenzívebb mértékben bővítsük a kerékpárosbarát szolgáltatások hálózatát. Ezen az úton körülbelül másfél évvel ezelőtt indultunk el, teljesen a nulláról. Ma már ott tartunk, hogy városunkban 20 olyan szolgáltató van, amely a kerékpárosbarát címet viseli - mondta el Opauszki Zoltán tanácsnok.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról