Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Ezért hagyom el a web site-od 10 másodpercen belül

1. Lassú betöltés -- A sebességoptimalizálás kiemelkedően fontos, különösen mobil web esetén. Türelmetlen vagyok, nincs időm az oldaladra.
2. Fejlesztés alatt, üres oldal -- Fejlesztés alatt van a web site oldala, funkciója, jelenleg nincs cikk, hamarosan feltöltitek, akkor minek teszed ki?
3. Ha mást kapok, mint amire számítok -- Socialben, vagy SEO-ból bekeveredem az oldaladra, ahol valami egészen más fogad, mint amire számítok, nyomban távozom. Egy jó példa a link
4. Gagyi design, használhatatlan oldal -- Ezen nincs túl sok magyaráznivaló. A csillogó animált gifek, az izgő-mozgó flash menü és a körbevágott ember a bizalmamat lerombolja. Ha meg azt sem tudom, hova, mire kattinthatok, nem ismerős egyetlen menüpont név sem, akkor padlógázzal tépek tovább.
5. Nem tudom elolvasni a szöveget -- Ha olyan kicsik a betűk, hogy szemüveggel is hunyorgok, vagy olyan kicsi a kontraszt, hogy 120 fokból kell néznem a monitort, hogy lássak valamit, akkor biztosan elhúzom a csíkot.
6. Az arcomba nyílik valamilyen layeres popup ablak 1 mp után -- Ez a legidegesítőbb. Nem érdekel a hírleveled, majd eldöntöm én, hogy fel akarok iratkozni, vagy sem. Hidd el, a legjobb ajánlatod sem érdekel és nem akarom lájkolni a facebook oldalad sem!
7. Cookie figyelmeztető, melyet nem lehet bezárni -- Az EU-ban ugyebár kötelező a felhasználók figyelmének felhívása a cookie használatra. Na de az, hogy nem ezt nem lehet eltüntetni?
8. Hirdetés hegyek -- Belépek az oldalra és mást se látok, csak mindenhol villogó hirdetéseket (bannerek, Google AdSense zónák), melyek közül kihámozni sem tudom, hova kerültem.
9. Automatikusan lejátszódó videó -- Szeretném eldönteni, hogy megnézem az elképesztően zseniális videód, vagy sem.
10. Automatikusan lejátszódó zene, hangok hover állapotra
11. Visszaélés az üres területekkel -- Sok portálon találkozom azzal a megoldással, hogy az üres területekre kattintva új ablakot nyit a böngésző és behoz valami irreleváns oldalt.
12. A cikkeknél, posztoknál nincs dátum -- Mégis mikor született a lenyűgöző cikked, posztod? Egyáltalán releváns még, aktuális?
13. A megúszós kapcsolat pont -- Ha kiteszel egy kapcsolat pontot, akkor elvárható, hogy a link egy új oldalt nyisson, ahol a kapcsolati adataid fel vannak tüntetve, jó esetben egy űrlap is található itt. Ne tegyél egy szimpla link rá, mert lelépek!
14. Website, ami letilt billentyűket, egér jobb kattintást -- Ne tiltsd le a space-t, a kurzor nyilakat, az egér jobb gombjával kattintást, mert már ott sem vagyok.
15. Kizárólag Social belépés van -- Ugyan nagyon hasznos és szükséges is a Facebook, Google+, Twitter login használata, de ne kényszeríts rá a használatukra. Ha épp olyanom van és a kamu email címemmel akarok regelni és nem lehet, olajra lépek.
16. Jelszó fetisizmus -- 'A megadott jelszó nem megfelelő. Kérlek, használj benne kis és nagy betűt, csak alfanumerikus karaktereket, legyen benne legalább egy szám és írd bele, hogy hány éves a kapitány!'
17. Nem optimalizáltad az oldalad mobilra
18. Mobil web site, ami a mobil app letöltésével indít -- Mobil webnél, mindig jusson eszedbe: Content first! Navigation second!
19. Szeparált mobil web site, amiről nem lehet átváltani desktop verzióra

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról