Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Ezután már közösségi térként is funkcionál a megújult könyvtár - Mátramindszent

A közelmúltban adták át Mátramindszenten a megújult, kibővült könyvtárat, ami modern környezetben várja az olvasás szerelmeseit. A település vezetője bízik abban, hogy igazi közösségi térré válik az intézmény, amit minden korosztály szívesen látogat majd.
Mátramindszenten korábban az általános iskola mellett egy szépen felújított parasztházban kapott helyet a könyvtár. Az olvasnivalók három helyiséget töltöttek meg, és sok helyi tanuló gyűlt itt össze délutánonként.
- A művelődési ház 2014-ben újult meg, a pályázati kiírásban feltételként szerepelt, hogy a korszerűsített épületben könyvtárnak is működnie kell. Ezért akkor oda költöztettük a kiadványokat - fogalmazott Horváth János polgármester, hozzátéve: - A Balassi Bálint Megyei Könyvtárral együttműködve üzemeltettük azt, így az évek során minden évben gyarapodott a könyvállomány. Végül kinőtte az egyébként is sötét és kényelmetlenül megközelíthető helyét, ezért döntöttünk újra a költözés mellett.
Mint mondta, a megyei könyvtár anyagi támogatásával és szakmai iránymutatásával alakították ki a művelődési központban az új olvasórészleget. Itt a köteteken kívül egy gyerekeknek szánt foglalkoztató is helyet kapott, ezek mellett kényelmes székek és számítógépek is szolgálják a látogatókat.
- A könyvtár minden héten kétszer, délutánonként fogadja az olvasókat.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról