Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Facebook -- könyvári tapaasztalatok 5. - A célcsoport negyede barátja a könyvtárnak

Battonya -- Több mint 1700 ismerőse van a könyvtárunknak a Facebookon (2010 őszén regisztráltunk, a helyi lakosság száma: 5736). A könyvtár vezetője figyeli a teendőket az oldallal kapcsolatban. Általában naponta 20-30 percet fordít erre a tevékenységre (ismerősök be- és visszajelölésére, érdekes bejegyzések, fotók megtekintésére). Az ismerőseink között találhatjuk a könyvtár olvasóit (gyerekek, felnőttek), a más könyvtárakat, írókat, kiadókat és olyan oldalakat, amelyeken olvasással, olvasásra neveléssel foglalkoznak. Használható a Facebook:
1. A helyismereti munkában, most pl. a helyismereti ki kicsoda összeállításához.
2. Tájékoztatás új könyvekről (bejegyzés, fotó)
3. Nagyon hasznos és hatékony a rendezvényekre való meghívók kiküldésekor (olcsó, gyors).
4. Kommunikáció potenciális olvasóinkkal: olyanok is látják tevékenységünket, akik ténylegesen nem léptek eddig be hozzánk, és talán a képek alapján kedvet kapnak és betérnek hozzánk.
5. A mások által posztolt témák között sok-sok érdekes téma, információ, újdonság található, mely segít esetlegesen a szakmai kérdésekben. (pl. más könyvtárak milyen programokat szerveznek)
6. Megkönnyíti az író-olvasó találkozók szervezését, hiszen a legtöbb szerző ma már megtalálható a Facebookon, így gyorsabb a kommunikáció.
7. Visszacsatolás: tanulságok egy-egy meghirdetett program visszajelzéseiből, pl.: a Kötelezők Közösen felolvasási programunkra a felnőttek készségesen lájkoltak, támogatták ötletünket, a gyerekek közül többen nemet mondtak. Sajnos be is tartották: eddig sokkal kevesebben jelentek meg programunkon, mint azt mi gondoltuk. Egyébként tapasztaljuk: könnyebb lájkolni, mint utána a valóságosan cselekedni. (Palkó Lajosné)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról