Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Fafaragó tábornak adott helyet a szarvasi könyvtár

Fafaragó foglalkozást tartottunk a Városi Könyvtárban Szarvason 2019.07.01. - 07.05 között. A foglalkozásokon 10 fő vett részt a 9-10 éves korosztályból.
Alapanyagként csak természetes anyagokat használtunk. Különböző díszítési technikákkal ismerkedhettek meg a gyerekek, majd ezek elkészítését is kipróbálták.
Első munkájuk a saját névtáblájuk kifaragása volt. Készítettek vágódeszkát, melyet rozettafaragással, karcolással, ékrovással dísztettek. Faragtak virágkarót és fakanalat, melyet beégetéssel díszítettek. Ivópoharat szaruból készítettek s karcolással díszítettek. Lopótökből karcolással díszített kanalat, illetve "Buzu-buzu" és bodzasíp játékokat készítettek a gyerekek. Az elkészített tárgyakat mindenki hazavihette.
A délelőtti komoly munka után az ebéd következett, majd egyik délután megismerkedhettek a könyvtár 3D nyomtatójával, részt vehettek az origami és társasjáték foglalkozásokon. Másik nap ellátogattunk a Szlovák tájházba, természetesen a fagyizót is útba ejtettük. Sétáltunk a Kossuth utcán, ahol a szép faragott régi kapukat is megnéztük, majd a II. Világháborús emlékművet is megnéztük s a díszítését, faragásait elemeztük. A Történelmi Emlékút, stációinak faragástechnikáját és jelrendszerét, valamint a Székelykapuk üzenetét beszéltük meg a gyerekekkel.
Köszönjük a szarvasi Városi Könyvtár dolgozóinak a tőlük kapott sok segítséget!

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról