Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Fagyoskodnak a pécsi könyvtárban -- nem egyedi eset

Nincs pénz fűtésre, a látogatók jelenleg nagykabátban ülnek a pécsi Minerva Könyvtárban. Jelenleg 16 fok van az olvasótérben, de a vendégek megértik a helyzetet, és továbbra is látogatják az intézményt ? mondta el a Pécsi Újságnak Lászlóné Bauer Nóra, a bibliotéka igazgatója. A könyvtár idén a 2010-es támogatásának szinte csak a felét kapta meg. A jelenlegi éves támogatás nem éri el a tízmillió forintot, így elsősorban pályázatok útján próbálnak életben maradni.
A könyvtárat főként hátrányos helyzetűek, nyugdíjasok, munkanélküliek, kisgyermekes családok, mozgáskorlátozottak, fogyatékosok látogatják. Az éves tagság 800 forint, komoly pénz csakis pályázatokból folyhat be. A fűtés alapdíja 80 ezer forint, de a fűtési szezonban félmillió forint is lehet a havonkénti végösszeg, Ezt gyakorlatilag lehetetlen kigazdálkodniuk.
-- A Heti Attila által meghivatkozott Pécsi Újság híradása link már nem érhető el.
-- Időről időre felvetődik a fűtéshiány magyar közkönyvtárakban. Az intézményvezetők azonban inkább hallgatnak róla, mert félnek, hogy elégedetlenségük nyilvánosságra hozása további személyi vagy anyagi retorziókat vonhat maga után. (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról