Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Fejlesztés indul a DEENK-en

Kilencmilliárd forintos infrastruktúrafejlesztés kezdődött a Debreceni Egyetem (DE) campusain - közölte Bács Zoltán, az intézmény kancellárja hétfőn, az egyetem központi épületében tartott projektindító rendezvényen.
Az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a magyar költségvetés társfinanszírozásában 2020 márciusáig megvalósuló fejlesztések kilenc egyetemi kar mellett a klinikai központot és az egyetemi könyvtárat érintik. (Origo)
- A KIT-et Petró Leonárd (Kommunikációs és marketing csoport) tájékoztatta:
Az átalakítások a DEENK két legnagyobb forgalmú könyvtárát, az Egyetemi főépületben lévő Bölcsészettudományi és Természettudományi Könyvtárat, valamint az Élettudományi könyvtárat érintik majd. Ennek során:
- A főépületi könyvtár nagy olvasótermébe a modern igényeket jobban kielégítő bútorok kerülnek, s a belső teret is átrendezzük;
- A BTEK hangosolvasójában (előcsarnok) kellemes - kávéházi hangulatot idéző - olvasói tér kialakítása történik meg, ahol nagyszámú szép- és szórakoztató irodalom kerül szabadpolcra;
- Ugyanitt a kölcsönzési funkciót RFID terminálok veszik át;
- E korábbi raktár (duplumtár) közösségi térré alakítása, mely többek között kulturális programjaink (pl. a Lélekmelengető koncertek) legbonyolítására is alkalmas lesz;
- Ugyanitt egy makerspace kialakítását is tervezzük;
- Az ÉTK II. emeletén, a korábbi - azóta kiürült - folyóiratpolcok helyén bérelhető tanulószobákat alakítunk ki;
- Az ÉTK III. emeletén szintén tanulószobák és egy multifunkciós előadóterem kialakítását tervezzük.
A nagyszabású átalakításokra az EFOP-4.2.1-16-2017-00015 pályázat ad lehetőséget. A kivitelezésre kiírt közbeszerzési eljárás még folyamatban van, ezért nem indítottuk még el a tervekkel kapcsolatos kommunikációt. Az átalakítási terveket Karácsony Gyöngyi egy minapi előadásában bemutatta. Az előadás itt elérhető: link

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról