Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Fekete gyémánt - impressziók a dán nemzeti - királyi - könyvtárról (fotókkal)

Könyvtár és építészeti remek, mely egy európai nagyváros jelképévé vált - ezek maradtak meg bennem az internetes ismerkedésből, mikor Koppenhága "meghódítására" készültünk.
Mivel a város központjától távolabbra volt a szállásunk, ezért meg kellett találnunk azt a pontot, ahol világot látni akaró, de kispénzű utazóként melegedhetünk (hűtözködhetünk), ahol elfogyaszthatjuk úti szendvicseinket, ahol biztosan van az utazó számára fontos mosdó. Azt reméltem, hogy Koppenhágában ilyen lehet a Fekete Gyémánt. Így is lett, és mellette egy kicsit beletekinthettünk a működésébe is.
Régi épülete felől közelítettük meg. A parlament közelében található, a történelmi hangulatot őrzi. Itt nem találtunk bejáratot. A régi épületet megkerülve, átkelve az épületegyüttest kettőbe szelő közúton, érkeztünk a vízpartra épült modern részhez. Kívülről két világ, melyet egy függőfolyosó köt össze. Az új rész kívülről és belülről is grandiózus. Vízre néző hatalmas szakadék; mindkét oldalán méretes terek nyílnak. Geometrikus tömbje önálló látványelem, mely megjelenésében egyáltalán nem kötődik a régi épülethez, érdekes módon így nem is homályosítja el azt. Funkciójukban azonban szervesen illeszkednek és lesznek egységes egész. Mindkét épületrész azt adja, amiben a legjobb (pl. a történelmi rész a klasszikus olvasóterem, az újban pedig vendéglátás, bolt, információ, kiállítóhely és másfajta olvasótermek). (Czupi Gyula)
Fotók a link oldalon láthatók. Forrás: CzGy, link , link , link )

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról