Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Felhasználóbarát-e a könyvtár? -- szempontok, hogy az legyen - 2.

A látogatókban gondolkodás a használók megkérdezését is jelenti, mint minden marketing eljárásnál -- pl. kérdőívvel. Illetve: felveti a kérdést a könyvtár helyszínéről is, akár az oktatáshoz tartozik, közszolgálatot lát el. A hozzáférés egyaránt jelent fizikai és informatikai szempontot. A könyvtárosok nem igazán kedvelik a webes használói kapcsolatot, így az összes lehetőséget megragadják, hogy oda menjenek, ahol leginkább megtalálják a használókat (pl.: Schiphool repülőtere link (Amszterdam), a Montreal-i közkönyvtár -- a metróban. Londonban a könyvtárak körül számos szociális létesítmény nyílt pl. bölcsőde; a szingapúri nemzeti könyvtár szemináriumoknak ad helyet stb. Svájcban, a RolexLearning Center link (Lausanne), a Bibliothéque des sciences Schmidheiny (Geneve) helyiségeket ajánl az olvasás, konzultáció mellett a kikapcsolódáshoz is, kényelmes bútorokkal (a Rolex Center puffjait a felhasználok igényük szerint mozgathatnak az épületben). A nagy üvegablakok, kávézó, önkiszolgáló étterem és archívumok a felhasználói igény számos szempontját kielégíti.
(Forrás: Bibliotheque : les nouveaux usages / Jean Philippe Accart. In: Guide pratique Archimag février 2011 p.18-19). Gyakorlati tanácsok a könyvtár számára : az új használat (ref.: Grebot Á.)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról