Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Felismerték, hogy szemléletváltásra van szükségük

A Szatmár Megyei Könyvtár az elmúlt tanév második félévében (február 7. és június 15. között) szervezte meg az Egy óra mese elnevezésű projektjét, amely az óvodásokat és kisiskolásokat célozta meg. A könyvtár munkatársai sikeresnek minősítik a kampányt, hiszen a projekt idején 567 új tag regisztrált a kulturális intézményhez, 244-gyel több, mint az előző év azonos időszakában. Az új tagok közül 270 diák (129-cel több, mint 2016 azonos időszakában), ugyanakkor 160-an 14 évnél fiatalabbak (100-zal több, mint az előző év azonos időszakában).
A könyvtár munkatársai felismerték, hogy szükség van egy mentalitásbeli váltásra részükről, és minél több interaktív tevékenységet kell szervezniük, amelyekkel megszerettetik az olvasást a gyermekekkel, akik könyvtárba járó felnőttekké válnak majd. A projekt lebonyolítása során 17 találkozót szerveztek a könyvtár munkatársai, Raluca Istrate és Bianca Ciceo, ezeken 543 gyermek vett részt. (via ReMeK-e-Hírlevél)

Régebbi hírforrás(ok): A Kongresszusi Könyvtár ki meri mondani, hogy lemaradt - új hozzáállás kell link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról