Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Felmérés a romániai olvasási szokásokról: a férfiak többet olvasnak -- azt mondják

A nők pozitív és negatív értelemben is vezetnek a romániai olvasók körében -- derül ki a romániai értékelési és stratégiai intézet (IRES) 2011-es felméréséből. A nők 22,3 százaléka egyáltalán nem olvas könyvet, míg a férfiak esetében ez az arány valamivel kisebb, 21,9 százalék. Ugyanakkor a megkérdezett nők 26 százaléka az utóbbi egy héten elolvasott legalább egy könyvet, míg a férfiaknak csak 19,5 százaléka tette ugyanezt.
Elsősorban a 36 és 65 év közöttiek olvastak könyvet az utóbbi egy hétben, illetve a városi lakosok. A leggyorsabb olvasók a moldovaiak és azok, akik felsőfokú végzettséggel rendelkeznek.
A legolvasottabb könyvek a külföldi szerzők kötetei, ezután jönnek a román regények, harmadik helyen állnak a vallásos témájú könyvek. Mihai Eminescu a románok kedvenc írója, bár a megkérdezettek kevesebb mint 46 százaléka olvas verseket. Ezt követi Alexandre Dumas, harmadik helyen pedig Mihail Sadoveanu áll.
A megkérdezettek majdnem fele (47 százalék) 51 és 200 lej közötti összeget költ évente könyvekre, 12 százalék 50 lejt sem ad ki, viszont 5 százalék 1000 lejnél is többet fordít erre a célra.
A románok 48 százaléka nem szokott könyvet ajándékozni, 33 százalékának pedig egyáltalán nincs ideje könyvet olvasni. (via ReMeK-e-Hírlevél)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.


interaktiv oktatástechnika portál logo

Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról