Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Felolvasott könyvek -- gyengénlátóknak, jogtisztán

Farkas Kira megkereste a Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei hangoskönyvtárát, akik támogatásukról biztosították -- ráadásul évek óta foglalkoznak hangoskönyvek kölcsönzésével --, így a törvényes keret garanciát jelenthet, arra, hogy a könyvtár által szolgáltatott hangoskönyvek, valóban csak a könyvtárba beiratkozott felhasználókhoz juthatnak el.
A hangoskönyvtár felelőssége sem tisztázható, amennyiben igazoltan látássérült kölcsönözte ki -- törvényes keretek között -- a hangoskönyvet. A látássérült sem vonható felelősségre, mert nem bizonyítható, hogy az illegális másolat tőle, vagy a lakókörnyezetében élőktől ered.
Az előbbi okfejtésből látható, hogy a digitális élet törvényi keretek közé nagyon körülményesen szorítható és mind a jogalkotóknak, mind a felhasználóknak komoly paradigmaváltáson kell átküzdeniük magukat, ahhoz, hogy senkinek a jogai se csorbuljanak és mégis élvezhető maradjon digitális világunk.
A Farkas Kira Könyvtára Projekt célkitűzése az, hogy ezt az új digitális életet megteremtse. Ehhez keres partnereket könyvtári szolgáltatás terén, valamint a kiadói és szerzői szférát próbálja megszólítani, és egyúttal ösztönzi a felolvasni tudó és vágyó magánszemélyeket, hogy csatlakozzanak ehhez a nagyszerű elképzeléshez. A Farkas Kira Könyvtára Projekt Facebook-címe: link

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról